BosanskiEnglish
Events

Promovisana knjiga „Čežnja za tišinom“ autorice Senade Cvrk Pargan

U Domu Armije u Sarajevu u organizaciji BMG Bosanske medijske grupe u saradnji sa Udruženjem - Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ 28. jula 2011. godine održana je promocija knjige poezije „Čežnja za tišinom“ autorice Senade Cvrk Pargan. Dan kasnije, 29. jula, također u organizaciji BMG promocija je održana i u Tuzli u Motelu Royal.

O autorici i knjizi

Spisateljica Senada Cvrk Pargan nakon deceniju stvaranja u bosanskohercegovačkoj izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa, objavila je svoj prvijenac - knjigu poezije „Čežnja za tišinom“. Iako se radi o prvoj knjizi, poezija je već naišla na značajno interesovanje čitalačke publike, posebno što tretira psihološke dileme, koje je stvarao život kroz izbivanje u ratu, odlazak iz rodnoga doma i adaptiranje, integraciju i stvaranje novoga života u novome svijetu. Spisateljica Pargan šalje poruke optimizma, ljubavi i pomirenja, tokom cijele svoje knjige iskazujući svojevrsnu čežnju za tišinom, za mirom, u kojem nema topova i rata...

Senada Cvrk Pargan rođena je u Žutici kod Srebrenice 1975. godine. U Srebrenici je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Studirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a školovanje je nastavila na Lensing Community College u američkom gradu Lansing, država Michingen. Poezijom se bavi od djetinjstva, ali do sada nije objavljivala.

Knjiga je objavljena u Izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa. (Knjiga poezije, autorice Senade Cvrk Pargan obima je 100 stranica, formata 120x200 mm). Recenzenti knjige su Mehmed Đedović (pisac) i Hazim Karić (profesor bosanskog jezika i književnosti).

BMG Bosanska medijska grupa